13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul de Arşi: Doi dintre răniţii din Colectiv ce erau în stare gravă "par a se îndrepta spre bine"

Spitalul de Arşi: Doi dintre răniţii din Colectiv ce erau în stare gravă „par a se îndrepta spre bine”

Medicul Adrian Stanculea de la Spitalul de Arşi din Bucureşti a declarat, astăzi, că doi dintre pacienţii răniţi în club Colectiv care se aflau în stare gravă internaţi în unitatea medicală „par a se îndrepta spre bine”. Astfel, vor putea fi transferaţi săptămâna viitoare pe Secţia de arşi în cazul în care evoluţia lor este una bună, informează HotNews.

„Au mai rămas 14 în spital. Pacienta de care va ziceam ieri a fost preluată chiar în cursul după-amiezii şi dusă în Germania. Trei pacienţi – pe terapie intensivă, 11 în restul spitalului. Cei 11 sunt chiar bine, vorbim, mai glumim cu ei, unii sunt chiar foarte veseli, mai povestesc din accident, vor să vorbească, mănâncă, se deplasează, au început recuperarea aproape toţi. Cei din terapie intensivă, cei doi foşti în stare gravă, par a se îndrepta spre bine. Sperăm să nu avem surprize, dar probabil că săptămâna viitoare, dacă toate lucrurile merg bine, o să îi transferăm şi pe ei pe Secţia de arsuri. Mai este o singură pacienta care încă este dependenţă de ventilaţie mecanică”, a spus medicul.

El a precizat că familia pacientei intubate a refuzat transferul în străinătate.

„Pentru cea dependenţă de ventilaţie, familia a refuzat transferul, iar ceilalţi doi nu. Au înţeles toţi că vor avea o evoluţie favorabilă”, a spus şeful Secţiei de anestezie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS