10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANAF a emis ghiduri de îndrumare a firmelor și persoanelor fizice

ANAF a emis ghiduri de îndrumare a firmelor și persoanelor fizice

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat, ieri, pe site-ul instituției, www.anaf.ro, la secțiunea Noutăți, două ghiduri prin care persoanele fizice și juridice pot afla exact ce documente și ce declarații trebuie să completeze în relația cu instituția. Primul publicat este „Ghidul privind actele justificative necesare eliberării diverselor categorii de documente și eliberării de autorizații solicitate de persoane fizice“ și încă un ghid similar destinat persoanelor juridice.
Primul ghid destinat persoanelor fizice îndrumă contribuabilii cum să obțină o adeverință de venit, un certificat de atestare fiscală, certificat de cazier fiscal, dar și cum poate o persoană fizică să depună declarații on-line etc. Ghidul arată și ce declarații trebuie completate, precum și ce fel de cereri pentru fiecare activitate în parte. De asemenea, ghidul pentru persoane juridice enumeră declarațiile (formularele) ce se depun pe fiecare activitate în parte, dar și ce acte sunt necesare firmelor pentru autorizarea diverselor activități. Ghidul arată și cum se radiază un agent economic fără patrimoniu, cum se face înregistrarea în scopuri de TVA și ce acte sunt necesare pentru fiecare din aceste activități.
Persoanele fizice sau juridice pot descărca ghidurile respective de pe site-ul ANAF pe computerele personale și pot verifica în orice moment de la domiciliu sau de la sediul firmei ce documente le sunt necesare pentru o activitate sau alta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS