24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRazie pe şoselele din Craiova

Razie pe şoselele din Craiova

Polițiștii rutieri craioveni au organizat astăzi pe principalele artere rutiere din municipiul Craiova o amplă acțiune împreună cu reprezentanții Registrului Auro Român – Agenția Dolj și luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale, care a avut drept scop creșterea gradului de siguranță rutieră. Polițiștii au urmărit verificarea autovehiculelor înmatriculate în alte state și îndeplinirea condițiilor legale pentru circulația acestora pe drumurile publice.
În urma activităților desfășurate, oamenii legii au verificat aproape 90 de autovehicule înmatriculate în străinătate, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 28 sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 8.280 de lei. Totodată, polițiștii doljeni au reținut 2 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare precum și 5 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Creşterea gradului de siguranţă rutieră şi asigurarea unui trafic fluent au reprezentat şi pe parcursul primelor 9 luni ale anului 2015 principalele obiective ale poliţiştilor rutieri doljeni. Pentru realizarea acestor obiective oamenii legii au  desfăşurat activităţi specifice pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea infracţiunilor la regimul circulaţiei.

În această perioadă, poliţiştii doljeni au urmărit conştientizarea tuturor participanţilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun atunci când încalcă normele rutiere în scopul adoptării de către aceştia a unei conduite preventive şi responsabile în trafic.
Astfel, în urma activităţilor zilnice întreprinse de către oamenii legii, în perioada de referinţă, au fost constatate 1142 de fapte de natură penală. De asemenea, poliţiştii rutieri au aplicat 56 927 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare, cu 1930 de sanctiuni mai multe decat în perioada similară a anului trecut, dintre acestea peste
17 000 au fost aplicate conducătorilor auto care au călcat mai mult decât trebuie pedala de acceleraţie încălcând regimul legal de viteză.
Totodată, oamenii legii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 4972 permise de conducere, cu 1015 permise mai multe ca în 2014, şi au retras 1425 de certificate de înmatriculare, cu 364 de certificate mai multe ca in perioada similară a anului precedent.
De asemenea, precizăm faptul că în primele 9 luni ale anului 2015 poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi investigative complexe în vederea identificării a 36 conducători auto care, după comiterea unui accident de circulaţie, au părăsit  locul accidentului, 5  dintre aceştia fiind reţinuţi/arestaţi preventiv.
Din nefericire, în ciuda tuturor activităţilor desfăşurate în judeţul nostru s-au produs 194 de accidente rutiere grave, înregistrând o uşoară creştere faţă de perioada similară a anului 2014, când s-au produs 192 de accidente. Acţiunile organizate de poliţiştii rutieri şi conduita preventivă adoptată de participanţii la trafic au dus la scăderea numărului persoanelor decedate şi al persoanelor rănite grav în urma accidentelor rutiere, astfel în primele 9 luni ale anului 2015, în accidentele rutiere produse în Dolj au decedat 47 de persoane  şi au fost rănite grav 175, faţă de 51 persoane decedate şi alte 178 persoane rănite grav, în anul 2014.
Principalele cauze generatoare de accidente în judeţul nostru, în perioada analizată, sunt viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum şi neacordarea de prioritate autovehiculelor care au acest drept, topul fiind completat de neacordarea de prioritate pietonilor.
În perioada următoare, poliţiştii rutieri doljeni vor continua, cu mai multă fermitate,  seria activităţilor pentru cresterea gradului de siguranţă rutieră şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS