21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAncheta Colectiv: Conducerea firmei de artificii, interceptată când distrugea documente

Ancheta Colectiv: Conducerea firmei de artificii, interceptată când distrugea documente

Cei doi patroni ai firmei Golden Ideas Fireworks Artists SRL, care a furnizat artificiile din clubul Colectiv, au fost interceptaţi de anchetatori imediat după producerea incendiului din club, conform referatului cu propunere de arestare preventivă a lui Cristian şi a Danielei Niţă, citat de Mediafax.

Conform documentului citat, Cristian Niţă a vorbit la telefon, a doua zi după producerea incendiului, cu o angajată care l-a îndrumat pas cu pas cu privire la ce documente să şteargă din calculatoarele firmei, proprii sau ale angajaţilor, pentru a acoperi neregulile produse de firmă şi pentru a se feri de raspunderea penală ce urma să apară după tragicul eveniment.

Daniela Niţă, administratorul firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat artificiile din clubul Colectiv, soţul acesteia, directorul firmei Cristian Niţă, şi Viorel Zaharia, pirotehnist autorizat, angajat al SC G.I.F.A, au fost reţinuţi, vineri, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cei trei au fost duşi, sâmbătă, la Judecătoria Sectorului 4 cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor, Viorel Zaharia a instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) în incinta Clubului Colectiv, în ziua de 30 octombrie 2015, fără a respecta măsurile de siguranţă şi prevederile legale în acest sens. El este acuzat de ucidere din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS