11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaria Ion, care a murit în incendiul de la Colectiv, nu avea contract de muncă înregistrat

Maria Ion, care a murit în incendiul de la Colectiv, nu avea contract de muncă înregistrat

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi în valoare de 393.200 de euro, a depistat 179 de persoane fără contracte individuale de muncă într-o săptămână și a intensificat la nivel național controalele în cluburi și baruri. DE asemenea, inspectorii de muncă au stabilit din verificarea bazei de date privind Registrul General de Evidenţă a Salariaților al ”SC CLUB COLECTIV SRL” a rezultat că Maria Ion nu figura cu contract individual de muncă înregistrat. Acest aspect va fi lămurit la finalizarea cercetării. Maria Ion lucra în seara tragediei din club ca femeie de serviciu şi din păcate şi-a pierdut viaţa.

Inspecția Muncii a intensificat, prin inspectoratele teritoriale de muncă, controale în toată țara pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea respectării prevederilor legale de securitate şi sănătate în muncă în cadrul unităţilor care au ca obiect de activitate cod CAEN 56 – restaurante şi alte activităţi şi servicii de alimentaţie publică – baruri, cluburi de noapte, cafenele, restaurante și alte unități de acest gen.

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 26-30 octombrie 2015, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.731.200 de lei, adică 393.454 de euro. Au fost depistate 179 de persoane care lucrau fără forme legale. Dintre acestea 44 erau din Bihor, 30 din județul Călărași iar 14 din județul Constanța. Inspectorii de muncă au făcut  5 propuneri de cercetare penală, deoarece a primit la muncă mai mult de 5 persoane, fără contracte individuale.
În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 1.286.700 de lei din care 930.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 360 de angajatori. Au fost sancționate 16 persoane fizice pentru ca au acceptat să muncească la negru. 11 dintre ele erau din Bihor.
În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat  amenzi în valoare de 445.500 de lei. Pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a 4 echipamente în județul Bacău și a unui echipament de lucru în județul Dolj, pentru a fi prevenite posibile accidente.
Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 57 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea 22 au avut loc în București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS