10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn singur extinctor folosit pentru stingerea incendiului din clubul Colectiv

Un singur extinctor folosit pentru stingerea incendiului din clubul Colectiv

Un expert din cadrul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INCD-INSEMEX), a precizat pentru realitatea.net că în clubul Colectiv s-a folosit un singur extinctor în încercarera de a stinge flăcările care au cuprins, vineri noaptea, tavanul localului.

”S-au găsit urme textile, urme de materiale arse, așteptăm să vedem ce tip de articole piritehnice au fost folosite. Am găsit un singur extinctor folosit. Focul a pornit de lângă scenă. Erau materiale de antifonare și pe tavanul clubului”, a declarat șeful echipei de cercetare din INSEMEX, George Artur Găman.

colectiv

 

Sâmbătă, anchetatorii au prelevat probele necesare care vor constitui dovezi în acest dosar și i-au audiat pe cei trei acționari ai localului, urmând ca mâine să mai aibă loc o serie de audieri.

Vineri noaptea, un incendiu puternic a izbucnit în Clubul Colectiv din Bucureşti, în timpul concertului formației Goodbye to Gravity. În urma incendiului, 27 de persoane au murit, iar alte aproape 200 au fost rănite.

Din primele informații s-a stabilit că incendiul din cubul Colectiv a fost provocat de o scânteie. Artificiile folosite în timpul concertului formației Goodbye to Gravity au aprins buretele de pe un stâlp, iar flăcările s-au extins cu repeziciune la tavan.

 

inceput incendiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS