10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFirma care a realizat tratamentul fonoabsorbant la clubul Colectiv: Patronii au refuzat sa cumpere material ignifug pentru că era mai scump

Firma care a realizat tratamentul fonoabsorbant la clubul Colectiv: Patronii au refuzat sa cumpere material ignifug pentru că era mai scump

Reprezentantul firmei care a relizat tratamentul fonoabsorbant la clubul Colectiv a declarat pentru Digi 24 că patronii au refuzat să cumpere material ignifug, invocând faptul că ar fi fost prea scump. 

Redăm mai jos dialogul purtat de Digi 24 cu reprezentantul firmei:

Reprezentant firmă: Materialul este materialul din care se face buretele cofrat, piramidal, care este în toate studiourile posibile din România, numai că e plan, că a fost mai ieftin. Fâșia nu e cofratul ăla de ou, e un material plan, pur și simplu”.
Reporter: Și cu acel material a fost acoperită toată încaperea?

Reprezentant firmă: Tot tavanul. Ulterior au pus ei, nu știu de unde, pe stâlpi. Am văzut niște piramidal. Este ignifugat grad F, adică poate să stea la caldură – motoare, calorifere, nu să îi dai foc. Si la cine îi dai varianta RF, aia ignifugată, e prea scumpă.

Reporter: Cam care e diferența dintre cele două?

Reprezentant firmă: Nu știu, cam 35%.
Normal se face pe baza unui proiect intocmit de pompieri, de arhitect, dar nu au fost cerințe în momentul în care s-a pus materialul. Deci acolo putea să vină orice firmă de construcții să pună polistiren, care e și mai nenorocit.

ReporterPractic, cei de acolo nu au cerut sau nu au vrut să pună un material mai scump?

Reprezentant firmă: Da. În spații publice noi propunem spre exemplu plută expandată, care se aprinde în 30 de minute sau nu arde. Pe vremea respectivă erau doi proprietari, acum nu știu care cum mai sunt.

Reporter: Si ce au spus?

Reprezentant firmă: Că s-a ales prețul.

Reporter: După care ei au pus și acele șipci de lemn?

Reprezentant firmă: Da, tavanul de lemn. Celebrul gard pe tavan. Si acolo tot vorba de preț a fost. Ăla e lemn de brad, cel mai ieftin, vopsit cu lavabilă. Am înțeles că acum o lună și jumatate – două, au dat jos tot tavanul acela de lemn și au spalat buretele de sus, că era plin de fum. Nu am văzut până acum să speli buretele de pe tavan.

Reporter: Și cu ce se spală?

Reprezentant firmă: Dar nu se spală! Sper că nu l-au spălat cu solvent sau ceva…

Potrivit martorilor, incendiul din cubul Colectiv în urma căruia au murit 27 de persoane, a fost provocat de o scânteie. Artificiile folosite în timpul concertului formației Goodbye to Gravity au aprins buretele de pe un stâlp, iar flăcările s-au extins cu repeziciune la tavan. Alte 146 de persoane au fost rănite în urma incendiului izbucnit vineri noaptea în clubul Colectiv din București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS