11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucurești: Parchetul General a preluat ancheta privind tragedia din Clubul Colectiv

București: Parchetul General a preluat ancheta privind tragedia din Clubul Colectiv

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunțat, astăzi, că procurorul general a dispus preluarea de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică a cauzei privind incendiul produs în Clubul Colectiv din Bucureşti, soldat cu decesul a 27 de persoane.

”Considerentele care au stat la baza preluării au vizat caracterul complex al cauzei determinat de împrejurările în care s-a produs incendiul, de urmările grave ale acestuia şi constatând că pentru finalizarea urmăririi penale este necesar a se efectua o multitudine de acte de urmărire penală cu implicarea unor structuri centrale ale altor autorităţi, fiind necesară şi alocarea de resurse logistice suplimentare. Din primele verificări şi acte efectuate a rezultat că, în seara zilei de 30 octombrie 2015, în timpul desfăşurării unui concert de muzică rock, s-a produs un incendiu într-un imobil din strada Tăbăcarilor nr. 7, Sectorul 4, având ca urmare decesul mai multor persoane şi vătămarea corporală a altora.”, au precizat reprezentanții Parchetului General.

De asemenea, o echipă de specialiști de la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INCD-INSEMEX) Petroșani a sosit la București pentru a investiga cauzele izbucnirii incendiului de la Club Colectiv, informeaza Agerpres.
INSEMEX este singurul institut din țară care are resursele și expertiza necesare pentru a determina cu exactitate cauzele producerii incendiului.
Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat, sâmbătă, în faţa Clubului Colectiv din Capitală, unde a avut loc incendiul soldat cu 27 de morţi şi aproape 200 de răniţi, că ancheta în această cauză privește comiterea infracțiunilor de omor calificat și distugere calificată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS