13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru sfârşitul de săptămână

Prognoza meteo pentru sfârşitul de săptămână

Meteorologii anunţă că astăzi, în regiunile sudice şi sud-estice, vremea va deveni puţin mai rece decât în mod normal la această dată. Cerul va fi mai mult noros şi izolat vor fi condiţii pentru ploi slabe sau burniţă. În restul teritoriului temperaturile vor fi apropiate de cele normale la această dată, chiar uşor mai ridicate în nord-vest, iar cerul va fi variabil, mai mult senin după-amiaza.

Sâmbătă temperatura va continua să scadă în cea mai mare parte a ţării. Valorile maximelor, între 8 grade la Suceava şi 16 grade în Baia Mare, se vor situa sub mediile climatologice în sud şi în est, în timp ce în restul teritoriului ele vor rămâne apropaiate de normalul perioadei, chiar peste normal în nord-vest. Cerul va avea înnorări temporare în extremitatea sudică şi de sud-est şi va fi mai mult senin în restul ţării. Din nou ceaţă în zonele joase de relief şi brumă în centru, nord, est, precum şi în dealurile subcarpatice din rest.
Duminică dimineaţa va fi rece în toate regiunile, cu valori termice preponderent negative. În jumătatea de sud a ţării şi maximele vor fi sub valorile normale însă în cea de nord, vor fi în jurul mediilor climatologice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade la Miercurea Ciuc şi 15 grade tot în nordvest în Baia Mare. Cerul va fi mai mult senin, exceptând primele ore ale zilei in zonele mai joase de relief, cu precădere din est, sud şi centru, unde pe arii restrânse va fi ceaţă. Local se va produce brumă.
La nivelul întregii ţări, vor fi maxime între 9 grade în nord-est şi 17 grade în nord-vest. Vântul va avea intensificări temporare în sudul Banatului şi pe litoral. Dimineaţa, pe arii restrânse, se va semnala ceaţă în zonele joase de relief şi brumă în regiunile centrale, nordice, precum şi în dealurile subcarpatice din rest.

Vremea la munte

La munte vremea va fi predominant frumoasă, dar rece mai ales dimineaţa şi noaptea. Vântul va avea intensificări pe creste. Variaţiile termice faţă de ieri vor fi nesemnificative. La amiaza vor fi 11 grade la Paltinis, 9 la Preadeal, 6 la Semenic, 8 la Sinaia, 13 la Stina de Vale si 6 la Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Izolat, pe văi, va fi ceaţă.
În weekend vremea va fi în continuare predominant frumoasă cu cerul mai mult senin dar cu vânt mai tare (decit ne-am dori) mai ales pe creste. Temperatura aerului va fi în scădere aşa că vremea ajunge să fie mai rece decât normal, mai ales dimineaţa şi noaptea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS