13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFamilia Anghel a cerut Tribunalului Constanţa ca Mircea Băsescu să restituie suma de 600.000 de euro

Familia Anghel a cerut Tribunalului Constanţa ca Mircea Băsescu să restituie suma de 600.000 de euro

Familia lui Sandu Anghel a cerut Tribunalului Constanţa, care judecă procesul în care Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influenţă, ca acesta să restituie suma de 600.000 de euro, în timp ce avocaţii lui au solicitat respingerea cererii, instanţa urmând să se pronunţe în această speţă.

Un nou termen în dosarul în care Mircea Băsescu este judecat pentru trafic de influenţă, iar Marian Căpăţână pentru complicitate la trafic de influenţă a avut loc, vineri, la Tribunalul Constanţa, potrivit Mediafax.

Astfel, a fost audiat, ca martor propus de Mircea Băsescu, avocatul Sorin Calafus, cel care l-a reprezentat la un termen pe Sandu Anghel. Calafus a recunoscut că îl cunoaşte pe Mircea Băsescu de mai mulţi ani şi că are o relaţie de amiciţie cu acesta. El a susţinut că nu a fost avocatul lui Mircea Băsescu, dar că uneori a mai fost consultat de acesta în diverse probleme juridice.

Întrebat dacă a fost avocatul familiei Anghel, Sorin Calafus a răspuns: „Fără îndoială că am fost angajat al familiei Anghel, dar nu pot da amănunte”. Când avocatul l-a întrebat pe martor dacă a fost recomandat familiei Anghel de Mircea Băsescu, Sorin Calafus a negat acest lucru. În acel moment, apărătorul lui Mircea Băsescu a decis să oprească audierea martorului.

Tribunalul Constanţa a luat în discuţie şi o cerere a lui Florin Anghel ca Mircea Băsescu să restituie familiei sale suma de 600.000 de euro. Instanţa a solicitat trimiterea unei adrese către DNA Constanţa pentru ca procurorii să comunice când a fost făcut denunţul familiei Anghel şi când a fost dată suma de bani lui Mircea Băsescu.

Fănica Anghel şi Izaura Anghel, prezente în sala de judecată, au cerut instanţei să le aprobe această cerere. Avocaţii lui Mircea Băsescu au cerut respingerea solicitării pentru că aceia care au întocmit-o nu au calitate procesuală în acest dosar. Tribunalul Constanţa urmează să decidă dacă va da sau nu curs acestei solicitări. Instanţa a stabilit ca următorul termen să fie în 20 noiembrie, atunci când vor fi prezentate concluziile pe fondul cauzei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS