10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Inspecţia Judiciară, autosesizare în cazul morţii poliţistului Gigină

Inspecţia Judiciară, autosesizare în cazul morţii poliţistului Gigină

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină şi va face verificări pentru a vedea dacă Parchetul Capitalei va continua să facă cercetări în acest caz sau dacă ar trebui cazul să fie preluat de o altă autoritate, eventual Direcţia Naţională Anticorupţie.

„Având în vedere relatările recente din mass media, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, la data de 29 octombrie 2015, cu privire la posibile încălcări ale dispoziţiilor procedurale referitoare la competenţa de efectuare sau supraveghere a urmăririi penale, în dosarul vizând decesul subinspectorului de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Lucrarea a fost înregistrată la Direcţia de inspecţie judiciară pentru procurori.

Verificările prealabile urmează să fie efectuate în conformitate cu dispoziţiile art.45 alin.2,3 şi 4 lit. b din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată şi ale art.12-19 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrărilor de inspecţie de către Inspecţia Judiciară.

Etapa verificărilor prealabile este o etapă premergătoare cercetării disciplinare,  competenţa Inspecţiei Judiciare fiind, potrivit prevederilor art. 45 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, „de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor”, se arată în comunicatul de presă al Inspecţiei Judiciare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS