5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiect legislativ: magazine-bancomate. Cum am putea scoate bani gheață direct de la casierie

Proiect legislativ: magazine-bancomate. Cum am putea scoate bani gheață direct de la casierie

Aveţi nevoie de bani gheaţă, aveti un card, dar nu găsiţi un bancomat de unde să îi scoateţi? Aţi putea merge la… supermarketurile care acceptă plata cu cardul şi care v-ar putea da astfel numerar! Asta propun mai mulţi parlamentari de la toate partidele, care au depus o iniţiativă în acest sens, la Senat. Legea a primit deja undă verde din partea comisiei economice şi săptămâna viitoare intră în discuţia comisiei de buget.

Scenariul va deveni realitate dacă legea va trece de parlament. Iniţatiatorii proiectului arată că în străinătate este o practică să poţi scoate bani de pe card, la casieriile magazinelor cu terminale de plată sau POS.

Din comisii, proiectul va merge la vot în Senat, apoi va fi trimis la Camera Deputaţilor. Cumpărătorii spun că o asemenea lege i-ar ajuta mai ales când sunt în criză de timp.

Comercianţii spun, însă, că o astfel de lege i-ar obliga să se transforme în bancă şi că ar putea rămâne, la rândul lor, fără bani gheaţă ca să îşi plătească furnizorii.

 

Sursa: REALITATEA.NET

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS