14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 12 – 25 octombrie. Conform estimării publicate de ANM, primele zile din intervalul analizat sunt caracterizate de o vreme mult mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă din an.

În perioada 15 – 18 octombrie, însă, vremea se va încălzi apreciabil în majoritatea regiunilor ţării, fiind prognozate maxime de 17 până la 19 grade Celsius în timpul zilei. Cea de-a doua săptămână din interval va aduce o nouă scădere a valorilor termice, însă acestea vor fi în general apropiate de cele specifice pentru perioada respectivă.

În zona Olteniei, intervalul va debuta cu o vreme mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an, atât ziua, când valorile maxime de temperatură vor fi în medie de 9…13 grade, dar şi noaptea, când minimele se vor situa în jurul unei medii de 6…7 grade. Începând din 15 octombrie, temperaturile vor fi în creştere, astfel că vor fi valori medii diurne de 15…18 grade şi nocturne de 8…11 grade. În cea de a doua săptămână, vremea se va răci treptat. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după data de 17 octombrie.

Vremea la munte

În primele zile vremea va fi foarte rece, cu maxime termice, în medie, de 3…7 grade şi minime negative. După data de 15 octombrie, vremea se va încălzi până la valori medii de 6…10 grade ziua şi 2…6 grade noaptea. O scădere de temperatură este estimată pentru cea de a doua săptămână a intervalului de prognoză.

Se vor semnala precipitaţii mixte la începutul intervalului, apoi probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată după data de 18 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS