13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn copil de 16 luni, operat cu succes după ce a suferit o "decapitare internă" în urma unui accident rutier

Un copil de 16 luni, operat cu succes după ce a suferit o „decapitare internă” în urma unui accident rutier

Un copil australian în vârstă de 16 luni a fost operat cu succes de medicii din oraşul Brisbane, după ce a suferit o „decapitare internă”, în urma unui accident de automobil, informează fr.euronews.com, citat de Mediafax.

Cazul lui Jaxon Taylor reprezintă un miracol. Medicii chirurgi de la Spitalul Municipal din Brisbane au reuşit să salveze viaţa micuţului pacient în vârstă de 16 luni, care a fost pur şi simplu „decapitat intern”, într-un accident de automobil: două dintre vertebrele sale cervicale au fost sfărâmate, iar craniul lui s-a desprins de coloana vertebrală. Din fericire, niciunul dintre nervii cu rol vital ai copilului nu a fost secţionat. „Mulţi dintre copiii care suferă astfel de accidente nu supravieţuiesc în urma unei astfel de răni şi, chiar dacă uneori se întâmplă acest lucru, pacienţii nu mai pot să respire şi nici să se mişte”, a explicat medicul Geoff Askin, coordonatorul echipei de specialişti care a realizat această intervenţie chirurgicală.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS