3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutorul masacrului din Oregon s-a sinucis, susţin autorităţile

Autorul masacrului din Oregon s-a sinucis, susţin autorităţile

Autorul atacului comis joi la Colegiul Umpqa din statul american Oregon s-a sinucis după incident şi nu a fost ucis de poliţişti, aşa cum se crezuse iniţial, transmite Mediafax. Autorităţile americane au făcut acest anunţ în cadrul unei conferinţe de presă.

 “Medicul legist a stabilit sinuciderea drept cauză a decesului în cazul atacatorului”, a anunţat şeriful John Hanlin, citat de BBC News online, adăugând că anchetatorii verifică mai multe piste în acest caz şi au interogat deja sute de oameni din zona producerii incidentului.

Potrivit autorităţilor, atacatorul – identificat drept Chris Harper Mercer, în vârstă de 26 de ani – era înscris la cursurile clasei în care a avut loc atacul armat.

În urma incidentului, la locuinţa tânărului au fost găsite nu mai puţin de 14 arme, au mai anunţat oficialii americani. În timpul atacului, Mercer avea asupra sa şase arme de foc.

Poliţiştii au făcut publice, sâmbătă, şi numele victimelor. Este vorba despre opt studenţi şi un profesor, cu vârste cuprinse între 18 şi 67 de ani.

Chris Harper Mercer s-a înrolat în armată în anul 2008, însă a fost exclus după mai puţin de o lună, din motive necunoscute, mai notează BBC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS