8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Craiova: Simulare de accident rutier grav

Craiova: Simulare de accident rutier grav

Astăzi, în ziua dedicată siguranţei rutiere, poliţiştii Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii, poliţiştii rutieri şi tehnicienii criminalişti  împreună cu  împreună cu voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Dolj au organizat un exerciţiu de simulare a unui accident de pe bulevardul 1 Mai din Craiova, pentru a conştientiza participanţii la trafic cu privire la riscurile la care se expun atunci când ignoră regulile privind circulaţia pe drumurile publice.
Participanţii la trafic, fie că vorbim de conducători auto sau pietoni, au fost sancţionaţi cu pliante cu sfaturi şi recomandări cu caracter preventiv, aceştia fiind plăcut impresionaţi de iniţiativa de sensibilizare desfăşurată de poliţiştii doljeni.
De asemenea, poliţiştii rutieri doljeni s-au deplasat în unităţile de învăţământ din judeţul nostru unde au desfăşurat unor activităţi de educaţie rutieră adresând sfaturi şi recomandări pentru prevenirea implicării copiilor în accidente rutiere.
Activităţile preventive desfăşurate de poliţiştii doljeni şi creşterea gradului de conştientizare a participanţilor la trafic făcut ca, în primele 9 luni ale anului  2015, accidentele grave produse să înregistreze un trend descendent. Astfel, pe drumurile din judeţul nostru s-au produs 190 de accidente cu 2 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În aceste accidente şi au pierdut viaţa 47 de persoane, cu 4 mai puţine decât în anul 2014 iar alte 170 de persoane au suferit leziuni grave cu 8 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut. Din totalul accidentelor grave, 37 de accidente s-au produs pe fondul vitezei excesive sau neadaptate, alte 31 de accidente s-au produs din cauza pietonilor care fie au traversat drumurile neregulamentar sau s-au deplasat neregulamentar pe partea carosabilă. De asemenea, lista principalelor cauze generatoare de accidente este completată de neacordarea de prioritate vehiculelor care au acest drept, din această cauză producându-se 25  de accidente grave.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS