E prea devreme pentru mine pentru a spune care sunt țintele care au fost lovite”, a declarat Josh Earnest, purtător de cuvânt al Casei Albe.

Anterior, un oficial american declarase că loviturile rușilor au vizat opoziția siriană, nu gruparea Stat Islamic.

Statele Unite nu se împotrivesc bombardamentelor ruse care au început în Siria, cu condiția cas ele să vizeze într-adevăr pozițiile Statului Islamic și al-Qaida, a declarat miercuri secretarul de Stat american, John Kerry, la Națiunile Unite.

El a reafirmat, pe de altă parte, că jihadiștii nu vor putea fi învinși în Siria dacă președintele Bashar al-Assad rămâne la putere.

În ultimele zile, rușii au făcut în prealabil zboruri de recunoaștere deasupra zonelor care fost bombardate și foarte probabil intenționează să permită forțelor siriene să preia controlul asupra teritoriilor controlate în prezent de opoziția siriană, a declarat un oficial cu rang înalt din Departamentul american al Apărării.

Rușii i-au prevenit miercuri pe americani de iminența unui atac în Siria cu o oră înainte să treacă la fapte, dar nu au precizat unde sunt localizate țintele pe care le vor lovi.

Cel puţin 27 de morţi, printre care mulţi copii. Este un bilanţ provizoriu al primelor atacuri aeriene efectuate astăzi de aviaţia rusă în trei provincii siriene disputate de armată şi rebeli. Este vorba de ţinte din apropierea oraşului Homs, însă mai multe surse de la Damasc susţin că atacurile ruseşti au vizat de fapt trei zone de pe teritoriul ţării.