21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePaisprezece răniţi în Germania, în urma unor ciocniri între refugiaţi la o tabără de migranţi

Paisprezece răniţi în Germania, în urma unor ciocniri între refugiaţi la o tabără de migranţi

Paisprezece persoane au fost rănite duminică, în urma unor ciocniri între refugiaţi, într-o tabără de lângă oraşul german Kassel, relatează agenţia germană DPA, potrivit Mediafax.
Ciocnirile au izbucnit la periferia oraşului, într-o tabără de corturi în care se află aproximativ 1.500 de migranţi provenind din aproximativ 20 de ţări, şi au durat „mai multe ore”, a anunţat poliţia. Trei poliţişti se află printre răniţi, potrivit aceleiaşi surse.
O bătaie a izbucnit duminică la prânz, în timpul mesei, între doi refugiaţi, iar ulterior a implicat două grupuri mari de migranţi albanezi şi pakistanezi, potrivit DPA.

Duminică seara, o a treia ciocnire a izbucnit între un grup de aproximativ 70 de migranţi şi alt grup de aproximativ 300 de migranţi.
Poliţia a reuşit să restabilească ordinea după mai multe ore, dar nu a operat arestări.

Potrivit Deutsche Welle, poliţia a anunţat că certuri au izbucnit frecvent în acest centru temporar pentru migranţi instalat în incinta fostului aeroport Kassel-Calden, în nordul Germaniei, dar că incidentele de duminică sunt primele în care s-a ajuns la confruntări fizice.
Opt refugiaţi răniţi au fost conduşi la spital pentru îngrijiri, potrivit DW.
Autobuze au sosit duminică seara în centru pentru a-i lua şi conduce la alt centru pe unii refugiaţi.
Poliţia a intervenit împreună cu oficiali pentru a pune capăt disputei. Trei oficiali şi trei refugiaţi au fost răniţi. Anchete privind refuzul dispoziţiilor autorităţilor şi atac grav au fost lansate, fără să se facă arestări, potrivit DW.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS