11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZgonea: Moțiunea de cenzură va fi citită miercuri și dezbătută marțea viitoare

Zgonea: Moțiunea de cenzură va fi citită miercuri și dezbătută marțea viitoare

Birourile permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților au decis ca moțiunea de cenzură inițiată de PNL să fie citită miercuri, la ora 10.00, și dezbătută marțea viitoare, de la aceeași oră, în plenul reunit, a anunțat președintele Camerei, Valeriu Zgonea, potrivit Agerpres.

„Citirea moțiunii va fi făcută miercuri la ora 10,00. (…) Votul pe moțiunea de cenzură și dezbaterea se vor face marțea viitoare, pe 29 septembrie, la ora 10,00”, a precizat Valeriu Zgonea.

Partidul Național Liberal a depus, luni, la Parlament, o moțiune de cenzură intitulată „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”. „Astăzi am depus la cabinetele celor doi președinți ai Camerei Deputaților și Senatului moțiunea de cenzură intitulată „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”, a anunțat liderul deputaților PNL, Eugen Nicolăescu. El a precizat că moțiunea este semnată de 180 de parlamentari.

În document, liberalii susțin că premierul, fiind trimis în judecată, compromite o națiune întreagă și că liderii UNPR și PSD, Gabriel Oprea și Liviu Dragnea, sunt „complicii” acestuia dacă îl sprijină în continuare. „Partidul Național Liberal a decis să depună, de îndată, această moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Victor Ponta pentru că situația actuală, cu un premier trimis în judecată, compromite o națiune întreagă. În orice altă țară din UE premierul și-ar fi dat demisia în momentul următor începerii urmăririi penale, adică acum mai bine de trei luni”, arată liberalii în moțiune.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS