5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePiloţii de la Lufthansa ameninţă cu noi greve

Piloţii de la Lufthansa ameninţă cu noi greve

Lufthansa_A380_D-AIMA-1

Compania aeriană germană Lufthansa se confruntă cu riscul unei noi greve, în urma unui eşec al negocierilor pe care le-a purtat cu piloţii cu privire la planuri de reducere a unor costuri, informează Mediafax.ro. Sindicatul piloţilor Vereinigung Cockpit (VC) a avertizat ieri că are în vedere noi acţiuni, după ce a anunţat că Lufthansa i-a respins oferta de creştere a vârstei medii de pensionare şi de scădere a cheltuielilor – pe care le-a prezentat pentru a pune capăt unui conflict mai vechi. Vereinigung Cockpit, care reprezintă aproximativ 5.400 de piloţi din cadrul Lufthansa, a subliniat că grupul şi-a înăsprit poziţia în privinţa externalizării unor locuri de muncă. „Este evident că managementul nu încearcă să ajungă la o soluţie comună”, a declarat Markus Wahl, un purtător de cuvânt al sindicatului.

Carsten Spohr, preşedintele-director general al Lufthansa, a declarat că el speră în continuare la evitarea unor noi greve ale piloţilor, adăugând că firma se confruntă cu „cea mai dură acţiune de protest din istoria sa”.

Compania aeriană Lufthansa, cu sediul la Koln, se confruntă cu o competiţie dură atât din partea unor companii aeriene europene low-cost, cât şi a unor companii din Orientul Mijlociu. Piloţii Lufthansa au făcut grevă în 12 rânduri, din aprilie 2014 şi până în prezent, în semn de protest faţă de măsuri vizând scăderea costurilor. Aceste greve au provocat companiei germane pierderi estimate la peste 300 de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS