14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu, la Parchetul instanţei supreme în dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de şantaj

Traian Băsescu, la Parchetul instanţei supreme în dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de şantaj

(Foto: ziuaconstanta.ro)
(Foto: ziuaconstanta.ro)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a ajuns astăzi la Parchetul instanţei supreme, unde va fi audiat în dosarul în care senatorul PSD Gabriela Firea îl acuză de şantaj, informează Mediafax.ro. Fostul şef al statului a ajuns la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în jurul orei 11.00 şi a spus, la intrare, că nu are emoţii pentru că nu este vinovat. În faţa Parchetului s-a strâns şi un grup de protestatari care în momentul sosirii lui Băsescu l-au huiduit şi l-au fluierat.

Primul care a ajuns la Parchet, miercuri, a fost avocatul lui Băsescu, Claudiu Dinu, care a susţinut că încă nu cunoaşte motivul pentru care clientul său a fost citat, dar întrebat fiind dacă acesta ar putea fi trimis în judecată, apărătorul a spus că Traian Băsescu este pregătit pentru orice. La rândul său, Lucian Bolcaş, avocatul Gabrielei Firea, a spus că nu există ”nicio soluţie de împăcare în acest dosar”.

Traian Băsescu a fost audiat în acest dosar şi în 25 martie, când a spus că a dat o declaraţie completă ”pentru a clarifica lucrurile” şi că nu îi este frică de lege. ”Am dat o declaraţie completă pentru a clarifica lucrurile. Tot ce este necesar am declarat”, afirma fostul preşedinte, la ieşirea din sediul Parchetului instanţei supreme. Fostul preşedinte a fost şi în 18 martie la Parchetul instanţei supreme, însă atunci el nu a fost audiat, ci doar i s-a adus la cunoştinţă faptul că este urmărit penal pentru şantaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS