8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: Atac armat în Illinois, autorităţile caută trei persoane suspectate că au împuşcat mortal un poliţist

SUA: Atac armat în Illinois, autorităţile caută trei persoane suspectate că au împuşcat mortal un poliţist

(Foto: tribune.com.pk)
(Foto: tribune.com.pk)

Autorităţile americane caută trei suspecţi înarmaţi şi periculoşi care ieri au împuşcat mortal un ofiţer de poliţie la Fox Lake, în statul Illinois, informează Mediafax.ro. Ofiţerul ucis a fost identificat drept locotenentul Joseph Gliniewicz, care lucra de 30 de ani în cadrul poliţiei. Localitatea Fox Lake era survolată de elicoptere şi toate autorităţile din zonă, inclusiv o echipă a forţelor speciale SWAT, unităţi cu câini şi agenţi de la FBI şi ATF, îi căutau pe cei trei suspecţi. Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a instituit restricţii de zbor temporare în zonă, la cererea departamentului de poliţie din Fox Lake.

Ieri de dimineaţă, locotenentul Gliniewicz a transmis prin staţia radio că urmăreşte trei bărbaţi, dar după puţin timp comunicaţiile cu el s-au întrerupt, a declarat detectivul Chris Covelli. „În scurt timp au sosit întăriri şi l-au găsit rănit, fiind împuşcat”, a precizat Covelli. „Ulterior, ofiţerul a murit din cauza rănilor suferite”, a adăugat el. Raymond Rose, un şerif adjunct, a declarat pentru Chicago Tribune că ofiţerului i-au fost luate arma şi alte echipamente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS