10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudeţele Dolj şi Mehedinţi, sub avertizare Cod Portocaliu de caniculă azi şi mâine

Judeţele Dolj şi Mehedinţi, sub avertizare Cod Portocaliu de caniculă azi şi mâine

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizarea de Cod Galben şi Cod Portocaliu de caniculă şi disconfort termic emisă pentru întreaga ţară. Potrivit meteorologilor, astăzi vremea se va menţine caniculară în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime ce vor atinge pe arii extinse 35-37 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

ANM a instituit Cod Portocaliu pentru judeţele din Maramureş, Crişana, Banat, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Transilvaniei şi al Olteniei, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37-38 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Dacă până acum doar judeţul Mehedinţi se afla sub incidenţa Codului Portocaliu, după actualizarea avertizării judeţul Dolj intră, de asemenea, în Cod Portocaliu de caniculă.

Nici mâine nu vom scăpa de căldură, avertizează meteorologii. Pentru mâine se instituie Cod Galben de caniculă şi disconfort termic accentuat în cea mai mare parte a ţării. Vremea va fi în continuare caniculară în majoritatea regiunilor ţării şi se vor înregistra temperaturi maxime de 35-36 de grade. Indicele temperatură-umezeală va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, la câmpie şi la podiş.

Cod Portocaliu se instituie pentru mâine în judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bacău, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj. Aici disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, iar temperaturile maxime vor atinge 37-38 de grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS