12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul director adjunct al APIA a fost condamnat definitiv la şapte ani şi şase luni de închisoare

Fostul director adjunct al APIA a fost condamnat definitiv la şapte ani şi şase luni de închisoare

Fostul director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Aurel Pană, va executa şapte ani şi şapte luni de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă, pedeapsa la care a fost condamnat de prima instanţă, potrivit deciziei luate astăzi de Curtea de Apel Bucureşti, scrie Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondat apelul formulat de Aurel Pană împotriva sentinţei Tribunalului Bucureşti pe 30 decembrie 2014. Decizia dată astăzi de instanţă este definitivă. Fostul director general adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Aurel Pană a fost condamnat, pe 30 decembrie 2014, de Tribunalul Bucureşti, la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dedus din cei şapte ani şi şase luni perioada reţinerii, arestului preventiv şi arestului la domiciliu, de la 14 august 2013 la 17 mai 2014. Aurel Pană şi Mugur George Voinea, membru PC şi director al unei firme, acuzaţi de fapte de corupţie, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, în 8 noiembrie 2013. Tribunalul Bucureşti a decis, însă, judecarea celor doi în dosare separate. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a lui Aurel Pană, pentru săvârşirea infracţiunilor luare de mită şi trafic de influenţă, şi a lui Mugur George Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS