8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România lansează campania ”Pacient de România – 6% pentru Sănătate!”

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România lansează campania ”Pacient de România – 6% pentru Sănătate!”

Un demers al societății civile a strâns în urmă cu 5 ani semnături pentru a obține 6% din PIB pentru Sănătate, dar nu s-a întâmplat. Sănătatea se confruntă în continuare cu aceleași lipsuri. În prezent, în România, să fii pacient, înseamnă să nu beneficiezi de aceleaşi drepturi cu pacienții din alte țări.
„Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România reia marți, 25 august, acest demers pe care îl considerăm vital pentru pacienții pe care îi reprezentăm”, se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Sistemul de sănătate are nevoie de o finanțare corespunzătoare pentru a putea acoperi principalele priorități: servicii de calitate, tratament inovativ și salarizarea personalului medical.

În Bucureşti, în ziua 2 septembrie, în Piaţa Universităţii, caravana COPAC va fi prezentă în vederea strângerii a cât mai multor semnături privind alocarea Sănătăţii a 6% din PIB. Caravana va  ajunge la Cluj (3 septembrie), Timişoara (18 septembrie),Craiova (10 septembrie) şi Iaşi (25 septembrie). La sfârşitul campaniei va avea loc o întâlnire la Palatul Parlamentului unde vor fi prezenţi toți parlamentarii care vor susține această iniţiativă,  precum și oficialii din sănătate.
Campania ”Pacient de România” este realizată în parteneriat cu Ordinul Asistenților Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, Federația SANITAS, Asociația Medicilor Rezidenți, Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți.
Campania este susținută de Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS