10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea în următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Vremea în următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis prognoza vremii valabilă în intervalul 17-31 august. Estimările meteo sunt realizate de către ANM pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia

În Oltenia, în intervalul 19-22 august, vremea va fi rece pentru această dată, cu o medie regională a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul a 22 de grade. În restul intervalului temperaturile diurne vor fi normale sau uşor mai mari decât în mod obişnuit în această perioadă. Nopţile vor fi tot mai răcoroase, iar cele mai mici temperaturi se vor înregistra la mijlocul intervalului, când media lor pe întreaga regiune se va situa în jurul valorii de 13 grade. În prima săptămână va ploua în fiecare zi şi pe arii restrânse vor fi posibile cantităţi mai importante de apă. În cea de-a doua săptămână probabilitatea de ploaie va fi mai scăzută.

La munte, în prima săptămână, temperatura aerului va avea variaţii semnificative. În primele zile va scădea până la o medie a valorilor maxime de 14 grade, apoi va creşte cu două-trei grade. Cea de-a doua săptămână va avea valori relativ constante, cu o medie de 17-18 grade. În cursul nopţilor, temperatura aerului va avea valori medii cuprinse între 11 şi 14 grade. Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi aproape în fiecare zi, dar mai frecvente până în data de 22 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS