10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrupări de criminalitate organizată, destructurate

Grupări de criminalitate organizată, destructurate

În ultimele două săptămâni, Poliţia Română a efectuat 93 de percheziţii, pentru destructurarea unor grupări infracţionale de criminalitate organizată. Au fost descoperite mai multe culturi de cannabis, 434 g. de substanţe psihoactive, 65 de g. de haşiş, 376 de comprimate, laptopuri, telefoane mobile şi alte bunuri folosite în activitatea infracţională.

În perioada 31 iulie – 13 august, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 36 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani.

În cadrul investigaţiilor pentru probarea activităţii infracţionale a 278 de persoane bănuite, poliţiştii au efectuat 97 de percheziţii ce au vizat atât imobile folosite de acestea, cât şi autovehicule pe care cei în cauză le foloseau în activitatea infracţională. În urma administrării probatoriului, 62 de persoane au fost reţinute sau arestate.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost descoperite mai multe culturi de cannabis, 400 de plante de cannabis, 1.8 kg de muguri de cannabis, 22,616 kg. de cannabis, 2,11 kg. de fragmente vegetale, 434 g. de substanțe psihoactive, 65 g. de hașiș, 0,64 g. de amfetamine, 376 de comprimate şi un cântar folosit în activitatea infracţională.
De asemenea, au fost ridicate 4 laptop-uri, 25 de telefoane mobile, 6 cartele SIM, 2 arme, 2 pistoale cu aer comprimat ,71.820 de ţigări de contrabandă, 79.045 de lei şi 14.040 de euro.

La acţiunile desfăşurate au participat 388 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul structurilor centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române.
Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi cu Serviciul Român de Informaţii.
Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare aflate în instrumentarea DIICOT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS