9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn mort şi 13 răniţi într-un atac armat în SUA

Un mort şi 13 răniţi într-un atac armat în SUA

Un nou incident armat a avut loc în plină stradă la Memphis, în statul Tennessee, şi la New York, în cartierul Brooklyn. Un mort şi 13 răniţi – acesta e bilanţul violenţelor care alimentează dezbateri despre posesia armelor de foc.
Sean Bolton, de 33 de ani, poliţist, a fost împuşcat mortal, într-o intersecţie din Memphis. Făcea un control de rutină în trafic. Agresorul era într-o maşină, a tras mai multe focuri de armă. Agentul a căzut la pământ. Un trecător i-a luat radioemiţătorul şi a anunţat poliţia. Echipa de intervenţie a venit imediat, agentul a fost dus la spital, dar avea răni prea grave şi a murit după câteva ore.
„În comunitatea noastră ne întrebăm de obicei dacă viaţa oamenilor de culoare contează. După ziua asta, ar trebui să ne întrebăm dacă viaţa oricui contează – indiferent de rasă, religie, statut economic sau profesie. Orice viaţă contează”, a spus Toney Armstrong, şeful poliţiei din Memphis. Agresorul a reuşit să fugă şi poliţia îl caută acum peste tot.

Împuşcături şi la New York, în Brooklyn. Acolo, însă, în timpul unei petreceri la care se consumase cu siguranţă mult alcool, dar poliţia cercetează acum dacă a fost vorba şi de droguri. Protagoniştii s-au luat la harţă, au ieşit în faţa clădirii şi au început să tragă unii în alţii. Bilanţul a fost de 13 răniţi, doi dintre ei în stare gravă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS