11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Sănătăţii cere anchetă în cazul americancei care a fost tratată în casa unor medici

Ministrul Sănătăţii cere anchetă în cazul americancei care a fost tratată în casa unor medici

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a cerut Direcţiilor de Sănătate Publică din Olt şi din Dolj să verifice ce s-a întâmplat în cazul americancei de la baza militară Deveselu, care a ajuns să fie tratată de o doctoriţă din Craiova la ea acasă, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii (MS), Oana Grigore, a precizat că ministrul Nicolae Bănicioiu a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică din Olt, dar şi celei din Dolj să verifice din ce cauză angajata bazei militare Deveselu a fost plimbată între spitale şi cum a ajuns să fie tratată la domiciliul unui medic. „Ministrul a cerut celor două direcţii de sănătate publică un raport privind acest caz”, a declarat Oana Grigore.

O americancă, inginer la baza militară de la Deveselu, a ajuns să fie tratată de o doctoriţă din Craiova în propriul birou şi apoi la ea acasă întrucât, deşi avea pneumonie şi necesita spitalizare, nu au existat locuri libere în mai multe spitale la care a mers.

Într-un mesaj postat, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Bucureşti se arată că Sandy Higgins, care lucrează ca inginer la baza de la Deveselu şi care a avut o formă severă de pneumonie şi probleme respiratorii, „nu a reuşit să fie internată de urgenţă din cauza lipsei locurilor din primele două spitale româneşti la care a ajuns”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS