14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasada SUA trage un semnal de alarmă cu privire la problemele sistemului medical din România

Ambasada SUA trage un semnal de alarmă cu privire la problemele sistemului medical din România

(Foto: Facebook//bucharest.usembassy)
(Foto: Facebook//bucharest.usembassy)

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a postat pe pagina de Facebook a instituţiei povestea unei femei americane, inginer în cadrul bazei militare de la Deveselu, din judeţul Olt, care a simţit pe propria piele problemele cu care se confruntă sitemul medical românesc. Diagnosticată cu pneumonie, inginerul Sandy Higgins nu a fost internată în două spitale pe motiv că nu erau suficiente paturi.

Potrivit b1.ro, femeia a început să se simtă rău pe 18 martie şi iniţial a cerut ajutorul medicilor bazei militare. După o săptămână, a fost trimisă la spitalul din Caracal. Acolo, specialiştii au constat că americanca avea pneumonie, deci necesita internare, doar că femeia a refuzat acest lucru pentru că angajaţii unităţii spitaliceşti au vrut să o pună într-un pat cu o altă pacientă. Aşa că Sandy Higgins s-a întors la baza militară din judeţul Olt. Nu a vrut să lase lucrurile aşa şi s-a dus şi la Craiova pentru investigaţii. Alt spital, aceeaşi situaţie. Medicii au trimis-o la Spitalul de Boli Infecțioase, unde nu a fost internată pentru că nu era nici o rezervă liberă. Salvarea a venit din partea unor medici români, care au luat-o în propia lor casă pentru a o îngriji, până când americanca s-a recuperat. „Cu o formă severă de pneumonie şi probleme respiratorii, inginerul Naval Support Facility Deveselu Sandy Higgins nu a reuşit să fie internată de urgenţă din cauza lipsei locurilor din primele două spitale româneşti la care a ajuns. Sandy a avut însă norocul să întâlnească doi medici deosebiţi, Diana şi Robert Medregoniu. Vorbitori fluenţi de engleză şi convinşi că sprijinul emoţional acordat pacientei trebuie să primeze, familia Medregoniu a ajutat-o pe Sandy să îşi revină, chiar daca a fost nevoie să o găzduiască în casa lor. Cine ar fi crezut că o traumă avea să duca la o profundă legatură personală medic-pacient?”, este mesajul postat pe pagina de socializare a Ambasadei SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS