3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnamaria Ciobotea a plecat din Mehedinți cu cântecul prin lume

Anamaria Ciobotea a plecat din Mehedinți cu cântecul prin lume

Anamaria Ciobotea

Anamaria Ciobotea (foto) s-a născut și a copilărit în comuna Corcova, din Mehedinți. Ea nu este de multă vreme în lumea cântecului popular, dar spune că muzica a fost mereu în sufletul ei. Anamaria cântă cu drag oamenilor și se mândește cu portul popular mehedințean, dar, mai ales, cu cel bănățean. A pășit pe drumul cântecului popular cu gândul de a aduce bucurie oamenilor și de a alina multe suflete prin graiul oltenesc. În zona pe care o reprezintă Anamaria se cântă atât oltenește, cât și melodii cu influențe bănățene și sârbești.
Artista spune că începutul ei în muzică nu a fost unul ușor. Drumul i-a fost spinos pentru că s-a apucat să cânte mult mai târziu decât alții. „Am început să cânt destul de târziu, la 20 de ani. Acesta era visul meu și îmi doresc să-l duc mai departe. Încet, încet, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, am reușit să pătrund în lumea aceasta. Au fost multe răutăți care pe mine m-au ambiționat mai tare“, a spus Anamaria Ciobotea. Tânăra interpretă a înregistrat primele piese în toamna anului trecut, iar de atunci promovează cântecul mehedințean, dar și bănățean, ori de câte ori are ocazia și în orice colțișor al țării. Anamaria spune că orice prilej de a-și arăta talentul este o provocare pentru ea și este hotărâtă să participe la orice concurs sau festival de muzică populară pentru a le arăta tuturor că dacă îți dorești să cânți și ai talent, visul poate să devină realitate. „Am foarte mari emoții atunci când sunt pe scenă. Vreau să învăț să-mi controlez emoțiile astfel încât oamenii să simtă doar bucuria pe care eu vreau să le-o transmit“, a spus Anamaria.

„Toți au spus că este o nebunie ce fac, dar le-am arătat că se poate“

Fără vreun îndemn venit din partea cuiva din domeniu și fără a avea pasionați de muzică populară în familie, Anamaria Ciobotea a plecat cu cântecul prin lume, după cum spune și una dintre melodiile ei. „Părinții nu au crezut că pot face ceva din pasiunea mea, nu au crezut că o să mă apuc de cântat. Mă auzeau prin casă fredonând și au spus că este doar o pasiune și atât. După ce am terminat liceul, le-am zis că eu mă mut la Severin să mă apuc de muzică. Toți au spus că este o nebunie ce fac, dar le-am arătat că se poate“, a povestit Anamaria.
Tânăra interpretă îndră­gește cântecul bănățean, așa că în repertoriul ei se găsește doar o piesă oltenească, restul fiind din Banat. „Muzica populară ajunge la sufletul oricărei persoane, mai ales cea oltenească. De sufletul meu s-a lipit muzica bănățeană, iubesc și graiul oltenesc, dar mă regăsesc mai mult în cel de pe acele meleaguri. Cred că și vocea mea se potrivește ritmului bănățean“, a spus interpreta de muzică populară.
Tânăra spune că nu ar face niciodată compromisuri pentru a ajunge unde își dorește. „Dacă ajungi sus prin forțele tale, rămâi cu siguranță acolo. Dacă acum fac compromisuri și ajung acolo, sus, la fel de repede pot să cad. Îmi doresc să fac câte un pas mic, dar sigur în cariera mea“, a spus Anamaria. Tânăra a reușit să convingă interpreți cunoscuți ai muzicii populare că vocea ei merită susținută. Alina Moți Drăghia i-a fost tinerei interprete profesoară de canto o bună perioadă de timp, dar și Marian Negreanu, unul dintre cei mai buni saxofoniști din zonă, după cum spune chiar interpreta, îi este alături și o susține la fiecare eveniment unde Anamaria merge să cânte. Artista spune că ascensiunea ei în muzică se datorează, în primul rând, acestor persoane.
Anamaria a povestit că cel mai bun sfat pe care l-a primit până acum în carieră a venit din partea verișoarei sale. „Eu spuneam mereu că vreau să cânt. Toată lumea râdea, îmi spuneau că este o joacă. Verișoara mea mi-a spus atunci: «Ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să se întâmple!». Ea mereu îmi zicea: «Lasă, că dacă îți dorești, o să ajungi acolo unde ți-ai propus!», și așa a fost. Ea mereu m-a încurajat și a crezut în mine“, a spus Anamaria Ciobotea.
Printre interpreții prefe­rați ai tinerei se numără Marcela Fota, Stana Izbașa, Ramona Vița sau Lorena Pelea. Anamaria Ciobotea speră ca în viitorul apropiat să poată oferi celor care îi îndrăgesc cântecul și tuturor iubitorilor de folclor primul ei album.
Claudia Cocoș

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS