16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicatul TVR a anunţat că va acţiona în instanţă decizia de reducere a salariilor cu 20%

Sindicatul TVR a anunţat că va acţiona în instanţă decizia de reducere a salariilor cu 20%

tvr

Sindicatul reprezentativ din cadrul TVR a anunţat că va ataca în instanţă hotărârea Consiliului de Administraţie de reducere a salariilor cu 20 la sută, informează Ştirile TVR. Angajaţii au continuat să picheteze biroul preşedintelui-director general după ce ieri, conducerea TVR a anunţat reducerea săptămânii de lucru de la cinci la patru zile şi, implicit, tăierea venitulor, explicând că măsurile fac parte din planul de redresare financiară pentru televiziunea publică.

Sindicaliştii susţin că tăierea salariilor nu respectă Codul Muncii şi de aceea au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă, iar astăzi aproximativ 100 de angajaţi au protestat în curtea instituţiei. Oamenii susţin că nimeni nu le-a prezentat cifre care să demonstreze eficienţă măsurii de tăiere a salariilor.

Reamintim că ieri conducerea TVR a anunţat că de la 1 august şi până la sfârşitul anului vor fi tăiate cu 20 la sută salariile angajaţilor, mai puţin ale celor care lucreză la foc continuu. De asemenea, vor fi reduse şi sumele pentru drepturile de autor şi pentru contractele pe durată determinată. Măsura a fost luată după ce ANAF a blocat conturile TVR pentru neplata unei datorii de 10 milioane de lei, în condiţiile în care datoriile totale ale instituţiei se ridică la aproape 200 de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS