5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnscrieri la Concursul Naţional de Dramaturgie Yorick, până pe 31 august

Înscrieri la Concursul Naţional de Dramaturgie Yorick, până pe 31 august

(Foto: singsnap.com)
(Foto: singsnap.com)

Organizatorii celei de-a treia ediţii a Concursului Naţional de Dramaturgie Yorick au anunţat că înscrierile în competiţie se fac până la data de 31 august. Potrivit unui comunicat remis Mediafax, ediţia din acest an a competiţiei este organizată în memoria lui Valentin Nicolau, care anul trecut a făcut parte din juriul concursului. Juriul ediţiei din acest an este format din regizorul Victor Ioan Frunză, actorul George Ivaşcu, actorul George Costin, criticul de teatru Monica Andronescu şi redactorul-şef al editurii Nemira, Dana Ionescu.

Tema şi dimensiunile pentru piesele care pot concura sunt la alegere. Competiţia se va finaliza cu o Gală a Dramaturgiei Româneşti, care se va desfăşura în luna septembrie, la care vor fi oferite trei premii în bani. De asemenea, Premiul Yorick pentru cea mai bună piesă a anului va consta într-un spectacol-lectură şi în publicarea textului în volum. Până la 31 august, autorii sunt aşteptaţi să trimită piesele de pe o adresă de e-mail care să nu le dezvăluie adevărata identitate, la adresa [email protected], într-un exemplar nesemnat, cu un motto scurt pe pagina de titlu, care va servi apoi drept element de identificare a autorului. Organizatorii au precizat că nu se pot înscrie la concurs dramatizări, piese publicate sau reprezentate. Juriul va anunţa piesa câştigătoare pe 15 septembrie.

Anul trecut, la concurs s-au înscris peste 70 de manuscrise, iar piesa câştigătoare a fost cea cu titlul „Morcovii sunt întotdeauna opţionali”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS