16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGigantul japonez Mitsubishi îşi încetează producţia de automobile în SUA

Gigantul japonez Mitsubishi îşi încetează producţia de automobile în SUA

Decizia va fi pusă în aplicare începând din luna noiembrie şi, concret, afectează uzina din statul american Illinois. După Suzuki, constructorul nipon Mitsubishi îşi sacrifică activităţile de pe teritoriul american pentru a opera o recontrare a producţiei în Asia şi Rusia.

„Japonia, ţările membre ale ASEAN (organizaţie politică, economică şi culturală ce regrupează 10 ţări din Asia de sud-est), precum şi Rusia vor deveni principalele noastre puncte de producţie”, a anunţat Tetsuro Aikawa, preşedintele conglomeratului japonez. Mitsubishi îşi va înceta, deci, începând din luna noiembrie, producţia la uzina din Normal, statul american Illinois, unde este produs doar un singur model de automobil- SUV Outlander Sport.

Producţie inconstanţă

De la un „vârf” de 220.000 vehicule la începutul anilor 2000, producţia uzinei din Illinois ajunsese în 2009, din cauza crizei economice şi financiare, la doar 18.500. În 2013, s-a înregistrat o oarecare redresare, ca urmare a unei uşoare creşteri a cererii, cu o producţie de 70.000 de vehicule, dar a fost mult prea inconsistentă pentru ca uzina respectivă să mai fie rentabilă. Un motiv important al scăderii producţiei uzinei din Illinois a fost şi reducerea considerabilă, în cel de-al doilea semestru al anului 2014, a comenzilor din Rusia care reprezentau o treime din producţia sa. Conducerea gigantului Mitsubishi a precizat că, în continuare, rămâne valabil obiectivul creşterii vânzărilor în Statele Unite dar, din motive de rentabilitate,viitoarele modele destinate pieţei americane vor fi asamblate în Thailanda şi Japonia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS