12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateActivitatea din comerţul cu amănuntul, în creştere

Activitatea din comerţul cu amănuntul, în creştere

Analiştii Institutului Naţional de Statistică au stabilit pentru luna septembrie o tendinţă de creştere a activităţii din comerţul cu amănuntul, o relativă stabilitate a numărului de salariaţi în industrie, construcţii şi servicii, dar şi o scădere moderată a preţurilor în comerţul cu amănuntul.
Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii valorii unui indicator statistic.

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iulie 2015, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +6%). Pentru unele dintre activităţi se va înregistra tendinţă de creştere şi anume: fabricarea băuturilor (sold conjunctural +32%), urmată de fabricarea hârtiei şi a produselor din hârtie (sold conjunctural +31%).
Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +1%).
Referitor la numărul de salariaţi, se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe total industrie prelucrătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS