10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFost consilier de soluționare a contestațiilor în cadrul CNSC, incompatibil

Fost consilier de soluționare a contestațiilor în cadrul CNSC, incompatibil

Agenția Națională de Integritate a constatat a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Mihai Prisăcaru, fost consilier de soluționare a contestațiilor în cadrul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), întrucât, în perioada 23 februarie 2010 – 29 ianuarie 2014, a deținut, simultan cu funcția publică și funcțiile de consilier, respectiv Director general al Unității Centrale pentru Coordonarea Parteneriatului Public Privat din cadrul Secretariatului General al Guvernului.
Mihai Prisăcaru a deținut funcția publică de consilier de soluționare a contestațiilor în cadrul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor în perioada 12 septembrie 2006 – 29 ianuarie 2014.

Astfel, Mihai Prisăcaru a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora ‘Calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numit, precum și cu funcțiile de demnitate publică; Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează […] în cadrul autorităților sau instituțiilor publice’.

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Mihai Prisăcaru a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS