5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 100 de persoane, cercetate pentru infracţiuni economice

Peste 100 de persoane, cercetate pentru infracţiuni economice

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au continuat acţiunile pentru protejarea mediului de afaceri împotriva ilegalităţilor economice. Peste 100 de persoane bănuite de comiterea unor astfel de fapte sunt cercetate de poliţişti.

În perioada  17 – 23 iulie, în urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au constatat 89 de infracţiuni economice.
105 de persoane sunt bănuite de comiterea acestor fapte, dintre care 4 au fost reţinute.

Poliţiştii au constatat 29 de infracţiuni de evaziune fiscală şi o complicitate la această infracţiune, 10 infracțiuni de înșelăciune, 16 infracţiuni prevăzute de Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, 6 delapidări, 5 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, 3 infracțiuni de uz de fals, câte 2 infracțiuni de fals intelectual și fals în declarații, 2 infracțiuni la Legea 571/2003 privind Codul Fiscal și 3 abuzuri în serviciu.

De asemenea, poliţiştii au constatat o infracţiune de constituire a unui grup infracțional, un fals material în înscrisuri oficiale, o infracțiune de obținere, pe nedrept, de fonduri din bugetul general și de la Uniunea Europeană, una la Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, una la Legea 656/2003 privind spălarea banilor și o infracțiune la Legea nr. 8 /1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe.
În ultima săptămână, polițiștii au constatat patru infracțiuni de corupție: o faptă la Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, una de luare de mită, o infracțiune de trafic de influență și una de conflict de interese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS