24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaniculă în Oltenia în week-end, judeţul Olt se va afla duminică sub avertizare Cod Portocaliu

Caniculă în Oltenia în week-end, judeţul Olt se va afla duminică sub avertizare Cod Portocaliu

cod portocaliu olt 25 iulie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că în weekend vremea va continua să fie caniculară. Pentru acest sfârşit de săptămână au fost emise avertizări Cod Galben şi Cod Portocaliu, meteorologiii anunţând un val de căldură persistent şi disconfort termic accentuat.

Potrivit ANM, în cursul zilei de mâine vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş. O avertizare Cod Portocaliu va fi mâine în vigoare pentru judeţele Bihor, Arad, Timiş, Vaslui şi Galaţi, precum şi în zona de câmpie a judeţelor Bacău şi Vrancea. Aici se vor înregistra temperaturi maxime în jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Duminică vremea se va menţine caniculară în Oltenia, Muntenia, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei şi Dobrogei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cod Portocaliu se va institui în judeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Vaslui, precum şi în zona de câmpie a judeţelor Bacău, Vrancea şi Buzău. În aceste zone temperaturile maxime vor fi de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

ANM menţionează că în regiunile vestice, nordice şi centrale instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar temperaturile vor scădea. Valul de căldură va persista în următoarele zile în regiunile sudice şi estice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS