9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia se topeşte la soare

România se topeşte la soare

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în această dimineaţă mai multe avertizări meteorologice. Astăzi, va fi Cod Portocaliu, de căldură persistentă şi disconfort termic accentuat în judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi. În aceste zone  vor fi temperaturi maxime de 38…39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În cursul zilei de joi, vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a ţării, fiind emis Cod Galben de caniculă. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş.
galben
De asemenea, pentru vineri a fost emis Cod Galben de caniculă şi disconfort termic. Vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară în zonele de câmpie şi podiş, unde şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade şi izolat 38 de grade.
Valul de căldură va persista şi în următoarele zile, iar instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în special în nord-vestul, nordul ţării şi în zonele de munte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS