16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAjutor financiar în avans pentru depozitarea cărnii de porc

Ajutor financiar în avans pentru depozitarea cărnii de porc

Guvernul a stabilit, printr-o Hotărâre adoptată astăzi, cadrul juridic pentru acordarea ajutorului financiar stabilit în avans pentru depozitarea privată a cărnii de porc.
Acest ajutor se acordă, în limita sumei de 50.520 de euro, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale şi/sau persoanelor juridice, plătitoare de TVA, denumite operatori, care îndeplinesc condiţiile prevăzute în Regulamentul (CE) nr. 826/2008 al Comisiei din 20 august 2008, cu modificările și completările ulterioare, pentru cererile privind ajutorul financiar pentru depozitarea privată a cărnii de porc depuse începând cu data stabilită conform art. 2 din Regulamentul (UE) nr. 360/2015 al Comisiei şi până la data stabilită în conformitate cu prevederile art.1 din Regulamentul (UE) nr. 725/2015, respectiv 9 martie – 2 mai 2015.
Actul normativ prevede categoriile de produse eligibile pentru ajutor, sumele corespunzătoare și perioadele de depozitare.
Metodologia de aplicare a acestor măsuri, ghidul solicitantului, formularistica și procedurile de acordare a ajutorului se elaborează, conform prevederilor Hotărârii, de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS