16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpania: Incendiu devastator de pădure în Andaluzia

Spania: Incendiu devastator de pădure în Andaluzia

Un incendiu de pădure declanșat în 5 iulie în Andaluzia , la marginea unui parc național, a pârjolit peste 10.000 hectare de vegetație, potrivit unei prime estimări a guvernului regional andaluz.

Incendiul, controlat în prezent, a izbucnit aproape de Quesada (centrul regiunii), zonă în care pompierii au acționat în 6 și 7 iulie împotriva a 13 focare de incendiu de pădure. Nu departe de Granada, mai la sud, un alt incendiu a ars peste 2.000 de hectare. Incendiile s-au declanșat în condițiile în care s-au înregistrat recorduri de temperatură: în 7 iulie la Granada au fost, de exemplu, 43,1 grade Celsius.

Sezonul incendiilor în Spania a început deosebit de violent, flăcările mistuind și aproape 14.400 de hectare de vegetație în apropiere de Zaragoza (nord-est), la începutul lunii iulie. Nici un incendiu de o asemenea amploare nu a mai fost semnalat din vara anului 2012, potrivit www.andaluz.tv. La sud, un alt incendiu a ars peste 2.000 de hectare. Ambele au izbucnit din cauza temperaturilor record înregistrate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS