3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestructurări la TVR

Restructurări la TVR

Postul TVR News va fi închis de luna viitoare iar Direcţia Ştiri şi Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive vor fi comasate, pentru a limita cheltuielile de funcţionare ale TVR, se arată într-un comunicat transmis marţi Agerpres de televiziunea publică.
Aceste măsuri au fost adoptate în şedinţa de marţi a Consiliului de Administraţie (CA) al TVR. Reprezentanţii TVR atrag atenţia că, din cauza situaţiei financiare, activitatea postului public ar putea fi blocată.

CA al TVR a decis marţi închiderea, de la 1 august, a postului TVR News, conţinutul urmând a fi preluat de celelalte canale TVR. Tot în şedinţa de marţi a fost luată în discuţie închiderea TVR HD şi transformarea postului TVR 2 într-unul cu emisie de înalta definiţie. CA a hotărât şi comasarea Direcţiei Ştiri cu Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, în vederea diminuării posturilor de conducere.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat luni conturile operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate – începând din anul 2005 – către bugetul de stat. În acest moment, datoria fiscală se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei.
Televiziunea Română precizează că a atras atenţia asupra necesităţii indexării taxei TV, principala sursă de venituri a televiziunii publice, şi a modificării legislaţiei care afectează funcţionarea TVR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS