22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecătorii care au dat verdictul în cazul tinerilor acuzați de viol, cercetați de Inspecția Judiciară a CSM

Judecătorii care au dat verdictul în cazul tinerilor acuzați de viol, cercetați de Inspecția Judiciară a CSM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspecția Judiciară în cazul celor șapte tineri care au violat o tânără din Vaslui. Astfel, Inspecția Judiciară va trebui să efectueze în vederea efectuării de verificări în cazul eliberării din arest a celor șapte tineri acuzați de viol, informează instituția.

”La data de 23 iunie 2015, preşedintele CSM a înaintat Inspecţiei Judiciare sesizarea formulată de Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei, în conţinutul căreia se solicita să se efectueze verificări cu privire la măsurile dispuse de judecători şi procurori în dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Vaslui, care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal”, se arată în comunicatul Inspecției Judiciare.

În acest moment, se efectuează verificări prealabile pentru a se stabili dacă există indicii ale săvârşirii vreunei abateri disciplinare de către judecătorii care s-au pronunţat cu privire la măsurile preventive luate faţă de cei 7 inculpaţi din dosarul menţionat cât şi de către procurorii care au participat în şedinţele de judecată, se mai arată în comunicatul citat.
Pe 10 noiembrie 2014, o fată a fost violată de șapte tineri pe un câmp din apropierea localității Văleni, până când victima și-a pierdut cunoștința.

Inițial, cei șapte tineri au fost arestați preventiv, după care magistrații Judecătoriei Vaslui au dispus ca ei să stea în arest la domiciliu, iar în luna iunie 2015 au fost eliberați sub control judiciar.
Printre motivele invocate de judecători a fost faptul autorii ar fi „băieți buni” și că nu au mai avut probleme cu legea, până la comiterea acestei fapte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS