24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, care vor fi caniculare, cu temperaturi de 35-38 de grade.

În zona Olteniei, vremea se va menţine călduroasă şi pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, media maximelor diurne nu va coborî sub 34 de grade. Cele mai ridicate valori  medii ale temperaturii aerului, de 36…37 de grade, se vor înregistra pe 20, 26 şi 27 iulie, când canicula va fi mai intensă. Nopţile vor fi caracterizate de temperaturi minime ce se vor situa, în medie, între 18 şi 21 de grade în prima săptămână de prognoză, pentru ca în cea de-a doua săptămână regimul termic nocturn să fie relativ constant, cu temperaturi minime de aproximativ 18 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse va fi destul de scăzută. Totuşi, manifestări de  instabilitate atmosferică sunt aşteptate pe arii restrânse la începutul intervalului, dar şi între 26 şi 29 iulie, cu menţiunea că în jurul datei de 28 iulie ploile pot fi însemnate cantitativ.

Prognoza meteo pentru zona de munte

Vremea se va menţine caldă în cea mai mare parte a intervalului de referinţă, fiind estimate valori maxime, în medie, de 22…24 de grade, iar temperaturi mai mari, de 25…26 de grade, sunt prognozate pe 20 iulie şi, din nou, în intervalul 23-25 iulie, când vor fi cele mai calde zile. În  cursul  nopţilor, temperatura aerului va avea valori  medii cuprinse între 12 şi 14 grade în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.
Manifestări ale instabilităţii atmosferice se vor semnala doar pe arii restrânse în cursul după – amiezelor, dar la începutul intervalului şi din nou în perioada 26…28 iulie aversele pot fi mai frecvente şi în cantităţi mai însemnate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS