5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentul italian a anulat pensiile a 18 foşti parlamentari condamnaţi, inclusiv a lui Silvio Berlusconi

Parlamentul italian a anulat pensiile a 18 foşti parlamentari condamnaţi, inclusiv a lui Silvio Berlusconi

(Foto: tgnews24.eu)
(Foto: tgnews24.eu)

Pensiile a opt foşti senatori italieni şi a zece foşti deputaţi care au fost condamnaţi definitiv vor fi anulate, informează Mediafax.ro. Decizia a fost luată de cele două camere parlamentare, printre demnitarii vizaţi de aceste măsuri aflându-se şi fostul premier Silvio Berlusconi şi un fost consilier al acestuia, Marcello Dell’Utri, potrivit site-ului agenţiei ANSA. Potrivit anchetatorilor, veniturile provenite din fraudele comise de Berlusconi se ridicau lunar la 8.000 de euro, în timp ce Dell’Utri primea lunar aproximativ 5.000 de euro din afacerile cu mafia italiană. Alături de aceştia, altor şase foşti senatori italieni le-au fost revocate drepturile la pensia parlamentară, fiind vorba despre Vittorio Cecchi Gori (Partidul Poporului), Pasquale Squitieri (Alianţa Naţională), foştii creştin-democraţi Giorgio Moschetti şi Enzo Inzerillo, Franco Righetti (Daisy) şi Franco Girfatti (partidul lui Berlusconi, Forza Italia).

Un comitet al Camerei Deputaţilor a votat revocarea pensiilor parlamentare în cazul celor zece aleşi pentru care s-au pronunţat pedepse definitive pentru comiterea unor infracţiuni grave şi sentinţe penale mai mari de doi ani.

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat miercuri la trei ani de închisoare pentru coruperea unui senator, în 2006, în scopul înlăturării Guvernului de centru-stânga condus, la acea vreme, de Romano Prodi. Tribunalul din Napoli i-a interzis, de asemenea, să ocupe funcţii oficiale pentru o durată de cinci ani. Anterior, Parchetul din Napoli ceruse o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru Silvio Berlusconi în dosarul privind coruperea senatorului Sergio De Gregorio, pentru a declanşa căderea Guvernului Romano Prodi, obligat în cele din urmă să îşi dea demisia în mai 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS