27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCetăţenii Republicii Moldova, aşteptaţi să voteze unirea cu România la Marea Adunare Naţională la Chişinău

Cetăţenii Republicii Moldova, aşteptaţi să voteze unirea cu România la Marea Adunare Naţională la Chişinău

Cetăţenii Republicii Moldova sunt aşteptaţi, astăzi, să voteze unirea cu România, în cadrul Marii Adunări Naţionale, organizată la Chişinău, urmată de un marş pe jos spre Prut, potrivit unui comunicat al Platformei Unioniste Acţiunea 2012.
„Cetăţenii Republicii Moldova vor vota Unirea cu România în cadrul Marii Adunări Naţionale de la Chişinău. Duminică, 5 iulie, toţi cei care consideră că Unirea este unica salvare în contextul crizei economice, politice şi sociale interne, dar şi în cel regional tensionat, ies în stradă pentru un viitor mai bun”, se arată în comunicat.
Convocată de Blocul Unităţii Naţionale (BUN), Marea Adunare Naţională va fi a patra astfel de manifestaţie din istoria statului format în urma destrămării URSS.
„Îi chemăm pe toţi oamenii din raioanele Republicii Moldova să se organizeze în echipe şi să vină la Chişinău, la Marea Adunare Naţională, pentru a contribui la schimbare, pentru a demonstra că împreună suntem o forţă”, a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul BUN, citat în comunicat.
Marea Adunare Naţională începe duminică la ora 14:00, după care mii de participanţi vor porni în marş pe jos, spre Prut, unde pe 11 iulie va avea loc Podul de Flori de la Ungheni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS