8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Energiei: Nu vor fi probleme în această iarnă cu asigurarea gazului

Ministrul Energiei: Nu vor fi probleme în această iarnă cu asigurarea gazului

Ministrul Energiei, Andrei Gerea,  a spus că nu vor fi probleme în această iarnă privind asigurarea gazului, având în vedere situaţia mai tensionată din regiune, adăugând că se iau totuşi măsuri de precauţie în acest sens, care prevăd şi oprirea anumitor consumatori industriali pe o perioadă de timp.

Andrei Gerea, a declarat, vineri la Galaţi la Combinatul ArcelorMittal , că, deşi iarna trecută situaţia din regiune nu era atât de tensionată, România a avut importuri reduse în medie cu 30%, motiv pentru care se iau măsuri de precauţie pentru asigurarea necesarului de gaz şi în această iarnă, transmite corespondentul Mediafax.

Gerea a spus că, din punct de vedere al asigurării necesarului de gaz, perioada cea mai dificilă este atunci când se înregistrează timp de mai multe zile temperaturi sub minus 15 Grade Celsius, dar în general România este pregătită să facă faţă unei ierni normale, având în vedere cantităţile de gaze stocate şi cele din producţie proprie.

Gerea a mai spus că, în mod normal, nu ar trebui să existe îngrijorări privind asigurarea gazului în această iarnă, având în vedere situaţia tensionată din regiunea estică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS