5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: România va rămâne un partener de nădejde al NATO

Iohannis: România va rămâne un partener de nădejde al NATO

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, după discuțiile pe care le-a purtat cu secretarul general NATO că baza de la Deveselu va fi operațională până la sfârșitul anului 2015. Acesta a mai precizat că România va rămâne un aliat de nădejde pentru Alianță. ”Mulțumesc pentru că ați răspuns invitației mele pe care am  făcut-o la prima noastră întâlnire în ianuarie. România a aprobat foarte recent o nouă strategie de apărare în care NATO este privită ca principal garant al securității. Mă bucur că vizita lui Jens Stoltenberg are loc chiar în acest context. Am discutat despre cooperarea noastră și activitatea României în interiorul Alianței.
Așa cum am afirmat în mai multe rânduri, România își propune să nu fie doar un beneficiar de securitate ci și un furnizor de securitate într-un context complicat alături de partenerii săi. Se poate vedea astăzi că acțiunile noastre concret ca stat merg în această direcție”, a declarat președintele.
De asemenea, cei doi au abordat și subiectul legat de conflictele din regiune, dar și despre regândirea viziunii pe termen lung pentru a răspunde amenințărilor venite atât din est, cât și din sud.
”Ne confruntăm cu atacuri teroriste sângeroase și cu o criză umanitară gravă în nordul Africii care amenință securitatea partenerilor din Alianță. România este puternică într-o alianță puternică. Astăzi vom vizita unitatea de integrare a forțelor stabilită în București”, a mai spus Iohannis.
Șeful statului a menționat faptul că este important să se continue politica porților deschise în cadrul NATO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS