22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlexis Tsipras, îndemnând cetăţenii să voteze în favoarea reformelor

Alexis Tsipras, îndemnând cetăţenii să voteze în favoarea reformelor

Alexis Tsipras, premierul de extremă-stânga al Greciei, menţine referendumul programat duminică, îndemnând cetăţenii să voteze în favoarea măsurilor propuse de creditorii internaţionali.

„Rămânem la masa negocierilor”, a spus premierul grec, miercuri, în cadrul unui discurs televizat, adresat națiunii elene.

„Acum câteva luni, oamenii m-au votat și au fost de acord cu mine, iar Europa nu a ținut cont de acest lucru. Avem în față o Europă autoritară care nu respectă  alegerile democratice. Nu sunt de acord cu cei care nu au aceeasi opinie ca ei. Țara noastră este în pragul falimentului și dau vina numai pe noi. Suntem în fata unei catastrofe. Decizia va fi luată de popor. Vreau să vă mulțumesc celor care ați fost alături de mine, în ultimele săptămâni. Această situație nu va dura mult, este ceva temporar, trebuie să aveți răbdare.

Încercăm să salvăm țara, dar nu ne vom supune santajului. Sunt sigur că va exista o soluție dupa referendum. Dacă răspunsul va fi nu, pozitia noastră va fi mai puternică. Sunt sigur că va exista o soluție viabilă pentru ambele părți și pentu democrație, pentru un acord mai bun.

Este datoria noastră față de părinți, față de copii, față de istorie”, a spus Alexis Tsipras.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS