18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul Marii Britanii sprijină proiectul „Fiecare copil în grădiniță“

Ambasadorul Marii Britanii sprijină proiectul „Fiecare copil în grădiniță“

2

Președintele Consiliu­lui Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primit, joi, vizita ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în România, Excelența Sa, Paul Brummell (foto stânga), care și-a manifestat preocuparea pentru a afla informații privind cadrul investițional de care pot beneficia companiile interesate, dar și despre continuarea proiectului „Fiecare Copil în Grădiniță“, un demers susținut de reprezentanța diplomatică de la București.
Totodată, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a făcut o scurtă prezentare a județului, punctând obiectivele strategice pe care administrația doljeană și-a propus să le atingă în următorii ani.
„A fost o onoare și o bucurie să ne revedem cu Excelența Sa, domnul ambasador Paul Brummell, cu care ne-am întâlnit și luna trecută, în Marea Britanie, adresându-i încă de atunci invitația de a veni într-o vizită în județul Dolj, la Craiova.
Cu prilejul acestei întâlniri, am avut oportunitatea de a-i prezenta județul nostru, reafirmând principala noastră preocupare, a reprezentanților administrației locale, dar și a guvernului, pentru stimularea creării de locuri de muncă.
În acest sens, i-am vorbit despre Parcul Industrial Craiova, o infrastructură de afaceri care și-a atins obiectivul, ducând la apariția a sute de noi posturi, dar și despre continuarea acestui proiect cu un nou capitol, High-Tech Industry Park, pe o suprafață chiar mai generoasă, de 24 de hectare.
Și în acest caz, datorită colaborării foarte bune dintre Consiliul Județean Dolj și Primăria Craiova, investitorii care se vor stabili pe platforma economică vor beneficia de importante facilități, precum și de toate rețelele de utilități necesare – gaze naturale, apă și canalizare, energie electrică, telefonie și internet -, aduse până la poarta fabricii. Prin tot ceea ce întreprindem, în limitele cadrului legal, urmărim să-i sprijinim pe locuitorii acestui județ pentru a avea acces mai ușor la locuri de muncă.
Consiliul Județean Dolj este și proprietarul Aeroportului Internațional Craiova, precum și al unei suprafețe de câteva sute de hectare, situate în vecinătatea acestui obiectiv strategic. Am apelat la un consultant de specialitate – compania britanică Halcrow – pentru a ne preciza, în cadrul unui master plan pe care l-a realizat, cum poate fi utilizat cât mai eficient acest teren pe termen lung.
Astfel, am ajuns să alocăm cele 24 de hectare pentru noul parc industrial. În egală măsură, am pus în operă investiții semnificative pentru dezvoltarea aeroportului, un demers pe care l-am inițiat tocmai din dorința de a le oferi un argument și o poartă de acces tuturor investitorilor interesați să își deschidă afaceri în această zonă.
În continuarea modernizării finanțate din bugetul propriu al CJ Dolj, implementăm în prezent un proiect cu finanțare europeană, în valoare totală de peste 24 de milioane de euro, pentru reabilitarea pistei de decolare-aterizare și a întregii infrastructuri de mișcare. Conturăm, în acest mod, un nou punct forte al regiunii noastre, inclusiv din punct de vedere economic.
Consiliul Județean Dolj are o relație specială cu autoritățile comitatului Hampshire, din Marea Britanie, care, de altfel, mi-au făcut cinstea de a-mi acorda distincția de ambasador onorific; o colaborare care cunoaște, în prezent, o frumoasă materializare, în condițiile în care companii din această regiune au decis să-și deschidă fabrici aici, la Craiova.
Domnul ambasador Paul Brummell a fost, deopotrivă, interesat de oportunitățile de afaceri pe care investitorii din Marea Britanie le pot găsi în județul nostru, dar și de continuarea demersului început în urmă cu câțiva ani și care vizează susținerea copiilor care provin din medii defavorizate, pentru a frecventa cursurile unei unități de învățământ preșcolar. În acest sens, Excelența Sa a întreprins vineri o vizită în comuna Valea Stanciului, una dintre localitățile în care se implementează cu succes programul «Fiecare copil în grădiniță», un program în care Ambasada Marii Britanii s-a implicat foarte mult și în care Consiliul Județean Dolj este partener.
M-am bucurat că l-am însoțit pe înaltul nostru oaspete joi și într-o vizită la Muzeul de Artă și am constatat că a fost vizibil impresionat de modul în care a fost restaurat acest edificiu, poate cel mai frumos din sudul țării, de istoria bogată a clădirii, precum și de exponatele valoroase pe care le găzduiește, culminând cu operele lui Constantin Brâncuși. De asemenea, i-am prezentat domnului ambasador amplasamentul și conceptul noii investiții, pe care o realizăm printr-un proiect european în valoare de peste șapte milioane de euro, pentru construirea unui centru internațional dedicat marelui sculptor“, a declarat Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.
Alături de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, la întâlnirea desfășurată în sala de ședințe a instituției au participat vicepreședintele Cristinel Iovan și directorul Direcției de Afaceri Europene, Ileana Măjină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS